luni, septembrie 14, 2009

Zilele Cetăţii Târgovişte 2009

"Viaţa şi după viaţa lui Vlad Vodă Ţepeş"
Asa s-a intitulat cel mai grandios spectacol târgoviştean din câte am văzut eu până în prezent.
În faţa câtorva mii de oameni, în Parcul Chindia, au fost reconstituite momente celebre ale istoriei lui Vlad Vodă Ţepeş şi a Cetăţii Târgoviştei, cu participarea unor mari actori din lumea filmului şi teatrului românesc. Astfel, actorii Mircea ALBULESCU, Ion HAIDUC, Andrei DUBAN, Alin PANC, Ovidiu CUNCEA, Mihai RĂDUCU, Tomi CRISTIN şi Gabi DUŢU împreună cu o echipa formată din 15 cascadori coordonată de Ciprian DUMITRAŞCU şi cu numeroşi figuranţi, au oferit târgoviştenilor un spectacol incendiar atât la figurat cât şi la modul propriu.
Scenariul spectacolului a fost inspirat din romanul istoric "Răstignit Între Cruci" de Vasile LUPAŞC prin care se încearcă distrugerea legăturii mitului Dracula de domnitorul Vlad ŢEPEŞ.

Nu puteam să ratez acest moment şi cu fotografiile făcute am creat o diaporamă pe care vă invit s-o vizionaţi cu speranţa că o parte măcar din atmosfera de acolo o pot transmite prin aceste imagini acompaniate de muzică.



Sau la calitate mai bună se poate urmări direct pe youtube aici.

luni, septembrie 07, 2009

Timpul arde, ... focul trece

Cu sprijinul Primăriei Municipiului Târgovişte, vineri 4 septembrie, în cadrul evenimentelor Zilelor Cetăţii, Asociaţia "Fotochindia" a reuşit să organizeze prima seară de fotografie, o proiecţie de diaporame uşor pigmentate cu momente poetice. Ca şi autori au fost prezenţi prin lucrările lor atât fotografi invitaţi din alte oraşe ale ţării cărora le mulţumim pentru că au acceptat invitaţia noastră şi anume Vasile DOROLŢI, Vlad NEGRU, Radu ANECULĂESI şi Ozolin DUŞA, cât şi membri ai clubului târgoviştean, Ion MĂRCULESCU, Cristina UNGUREANU, Pavel ŢICA şi eu.
Prezentarea spectacolului şi a momentelor poetice a fost făcută cu pasiune şi dăruire de către actorul Mircea SILAGHI căruia îi mulţumesc pe această cale.
Nu în ultimul rând doresc să mulţumesc Primăriei Municipiului Târgovişte şi în mod deosebit domnului primar Gabriel Boriga care a arătat mai mult decât oricare edil al acestui oraş din câţi am cunoscut până-n prezent, că îi pasă de arta fotografică şi de promovarea acesteia, făcând posibilă desfăşurarea acestui eveniment unic pe plan local.

În continuare puteţi urmări diaporama prezentată de mine şi versurile mele, ambele reprezentând motto-ul meu de fotograf împreună cu fotografiile făcute numai cu stenopa în stilul abstract ce mă caracterizează.


Când în jur e totul rece,

Timpul arde, ... focul trece.

Când dorinţa-ţi se petrece,

Timpul arde, ... focul trece.

Când amorul vrea să te-nnece,

Timpul arde, ... focul trece.

Iar când lumea te întrece,

Focul arde, ... timpul trece.