miercuri, noiembrie 14, 2007

Cometa Holmes

Se pare că anul acesta am avut parte de două comete, după McNaught vizibilă la începutul lunii ianuarie, de la sfârşitul lui octombrie şi-a făcut apariţia o cometă "bătrână", descoperită în 1892 care se repetă cu o perioadă de 7 ani.
Acum se vede şi cu ochiul liber, undeva sub constelaţia Casiopeea (cea în formă de W situată aproape de verticala locului) şi am reuşit să-i fac o poză când s-au îndurat norii să ne lase s-o observăm din Târgovişte.
Ca tehnică, am folosit aparatul meu Canon EOS 350D cu obiectiv de 135mm f/2L, setat la f/2.5, ISO 800, timp de expunere 4 secunde, 5 fotografii aliniate şi suprapuse cu modul screen din photoshop şi rezultatul nivelat şi filtrat cu NeatImage.





O altă fotografie cu alte specificaţii şi bineînţeles alt rezultat. Deşi cometa e mai îndepărtată decât în prima, schimbarea locului de observare a contat foarte mult.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Orice comentariu va fi verificat de catre proprietarul blogului inainte de afisare pentru a elimina mesajele de publicitate. Asadar nu introduceti adrese URL ca vor fi respinse.
Pentru a putea lasa un comentariu trebuie sa aveti un cont Google. Daca nu aveti, nicio problema, se face in 3 minute.