marți, iulie 22, 2008

Pe film lat - primele fotografii

Un pas marcant în cariera mea de fotograf amator sau să zicem semiprofesionist, este utilizarea filmului lat. Dorinţa mea de mult timp s-a materializat de curând prin achiziţionarea unui aparat foto chinezesc foarte bun, un Seagull GC-104, TLR (Twin Lens Reflex). Deşi aparatul e foarte vechi ca model, fabrica din Shanghai fondată în 1958 a produs peste 21 de milioane de aparate până în prezent şi mai produce încă, cu diferenţe aproape inexistente faţă de primele de acum 50 de ani dar de o calitate foarte bună. Pentru cei care nu-l cunosc, daţi clic aici să vedeţi despre ce e vorba.
Aşadar, am luat un film Fomapan de ISO 100, am chemat-o pe Delia în studio şi am tras primele cadre cu bliţul comandat prin transmiţător radio. Apoi cu ajutorul unui bun prieten, Cătălin Păduraru care mi-a dat o bandă korex (bandă de prins filmul pentru developare), ţin să-i mulţumesc cu această ocazie, un litru de Microphen şi unul de Rapix Fixer de la Ilford, am reusit să obţin aceste imagini cu nişte detalii absolut uimitoare (cel puţin pentru mine). Şi ca să vedeţi, ultima fotografie este postată la rezoluţia maximă de scanare, daţi clic pe ea şi va dura un timp considerabil până se va descarca.
Mulţumesc Deliei pentru colaborare, a fost ceva neobişnuit faptul că ea a pozat fără să vadă cum ies fotografiile pe ecranul LCD, aşa cum arăt eu de obicei după ce obţin ceva semnificativ.






Şi fotografia la rezoluţia maximă din scanarea peliculei (scanare cu un Canon 8800F)
* corecţie ulterioară, fotografia a fost redimensionată automat şi n-o puteţi vedea la rezoluţia maximă, adică 3751x4458 puncte

2 comentarii:

  1. Florian, felicitari! Cadre reusite, rezolutia foarte foarte buna, iar fotograful, plin de resurse. Keep going! ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. foarte bine realizata seria, felicitari florian!

    RăspundețiȘtergere

Orice comentariu va fi verificat de catre proprietarul blogului inainte de afisare pentru a elimina mesajele de publicitate. Asadar nu introduceti adrese URL ca vor fi respinse.
Pentru a putea lasa un comentariu trebuie sa aveti un cont Google. Daca nu aveti, nicio problema, se face in 3 minute.