luni, iunie 22, 2009

Primul meci de fotbal

Primul meu meci de fotbal oficial pe care l-am fotografiat. A fost o experienţă nouă, fiind obişnuit cu meciurile de baschet pot spune că sunt ceva elemente în comun dar în particular diferă mult.

Aşa pentru fotografi, obiectivul meu de 135mm f/2 a fost elementul de bază deşi pentru fotbal nu prea merge, un 300mm f/2.8 ar fi ideal dar nu costă decât puţin peste 4000 euro. Cel de 135mm e obiectivul cel mai utilizat la baschet şi aici specific diferenţele constatate de mine între fotografierea celor două sporturi:
- avantaj baschet, terenul mic, distanţe mici; dezavantaj fotbal, terenul mare, interzicerea fotografierii din lateralul stadionului (doar in spatele porţilor), e nevoie de focală mare, deci fotografiile sunt decupate foarte mult
- avantaj fotbal, lumină naturală, folosirea sesibilitaţii mici (ISO 100, 200); dezavantaj baschet, lumină artificială (numai ISO 1600)
- avantaj baschet, subiecţii se mişcă mai încet, 1/500s - 1/800s e suficient; dezavantaj fotbal, miscări mult mai rapide, mingea are viteză mult mai mare, până şi la 1/4000s a ieşit miscată şi piciorul celui care o loveşte cam la 1/2000s.

În rest, sunt mândru să spun că avem o echipă de fotbal tânără şi bună, CSM Târgovişte a câştigat meciul contra campioanei judeţului Giurgiu (Viitorul Toporu), cu 2:1 după ce primul gol încasat de noi a fost după mai puţin de două minute de la începerea meciului iar până aproape de final a condus echipa adversă. A fost un meci foarte tensionat şi m-am integrat uşor în atmosfera creată.

Mai jos sunt câteva fotografii iar pe toate le puteţi vedea aici (clic). Felicitări jucătorilor!


























Un comentariu:

  1. sefu , felicitari si la mai multe meciuri de tot felul si intradevar..cand ma uit la ce culori sunt in tribuna, viitorul e toporul..si coasele si furcile..si ce mai avem fiecare pe acasa..

    RăspundețiȘtergere

Orice comentariu va fi verificat de catre proprietarul blogului inainte de afisare pentru a elimina mesajele de publicitate. Asadar nu introduceti adrese URL ca vor fi respinse.
Pentru a putea lasa un comentariu trebuie sa aveti un cont Google. Daca nu aveti, nicio problema, se face in 3 minute.