joi, februarie 04, 2010

Dinamica baschetului

Intotdeauna am pus intrebarile:
- De ce o fotografie buna trebuie sa fie clara?
- De ce trebuie sa fie corect expusa?
- De ce trebuie sa fie bine focalizata?
Desigur eu mereu am intrebat pe cei cu care vorbeam, avand opinia proprie ca aceste conditii de calitate tehnica nu sunt necesare pentru a obtine o fotografie buna. Ba chiar mai mult, in anumite cazuri, cum este si fotografia sportiva, prin miscare se poate reda mult mai profund actiunea. Apoi, de ce trebuie sa se vada clar subiectul? Nu devine mai interesant atunci cand este ascuns in umbra miscarii, cand este invelit intr-o metafora? Nu starneste o doza de curiozitate, atragand privirea mai mult asupra fotografiei? Eu spun ca da si din acest motiv am ales sa fac si altfel de fotografii la ultimul meci de baschet al echipei MCM Targoviste, pe langa cele clasice si ... eu le spun banale.
De asemenea astept si opiniile voastre pe aceasta tema.

Cat despre reusita fetelor noastre nu pot decat sa le felicit pentru scorul de 80-55 in meciul cu Isla Canarias.

10


7 - 7


In picioare!Zambetul publicului

5 comentarii:

 1. Bre, dar ce aparat de 2 lei aveti:). De ce nu ati luat si Dvs unul din ala bun, cu ISO mare, ca sa va iasa subiectul clar, ca aici e vorba de sport,nu de pictura abstracta:).
  Si apropos de vorbit: eu am pus asa, o lupa mai discreta pe baiatul cu stenopa, dar la capitolul de care pomeneşte, ăla cu verbe, să ştiţi că nu prea are dreptate...Parol monşer!

  RăspundețiȘtergere
 2. PS> Stam aşa şi mă gândeam că cine nu ne cunoaşte crede că vorbim serios... Dar..pt cine nu ne cunoaşte...a fost glumă...băiatul are aparat bun...scump chiar...mai scump chiar decit ce am eu..., iar fotografiile pe care le-a făcut au şi ele futurismul lor...

  RăspundețiȘtergere
 3. Da... imi aduc aminte de cum ni se explicau la cursul de foto (organizat de Clubul "Nufarul") chestiunile astea de miscare si timpi de expunere si cum un subiect surprins in miscare (deci blurat)transmite mult mai mult in fotografie decat unul "inghetat" in timpi scurti de expunere; iar miscarea este redata mult mai fain prin "curgere" decat prin "inghetare"... parerea mea (care este)

  RăspundețiȘtergere
 4. Meciul de baschet al fantomelor

  RăspundețiȘtergere
 5. Unele poze sunt chiar foarte faine. Dar doar unele :)

  RăspundețiȘtergere

Orice comentariu va fi verificat de catre proprietarul blogului inainte de afisare pentru a elimina mesajele de publicitate. Asadar nu introduceti adrese URL ca vor fi respinse.
Pentru a putea lasa un comentariu trebuie sa aveti un cont Google. Daca nu aveti, nicio problema, se face in 3 minute.