sâmbătă, noiembrie 28, 2009

Fuga - Viaţă sălbatică

Viaţă sălbatică, sau cum se foloseşte termenul anglofon şi-n limba română, "wildlife". De ce oare spunem noi fotografii că facem "wildlife" atunci când fotografiem animale? Păi spre exemplu, această veveriţă pentru ce fuge? Vă spun eu c-am fost acolo, fuge pentru o alună, deci pentru mâncare. Nu vi se pare cunoscut? Noi nu facem la fel oare? Ba da, dar fugim după preţuri mici, aici e singura diferenţă între activitatea noastră şi cea a animalelor. Ele nu lucrează cu bani, n-au preţuri. Oare doar această diferenţă e suficientă că să spunem că nu trăim o viaţă sălbatică? Eu aş spune că şi fotografiile cu oameni fac parte tot din genul "wildlife". Dacă sunteţi sau nu de acord cu mine, scrieţi!

4 comentarii:

  1. Sunt de acord cu tine, dar sunt de acord şi cu faptul că fotografia e una foarte reuşită. Îmi place foarte mult. Ai folosit cu succes mişcarea pentru a pune in evidenţă subiectul, acţiunea. Foarte vie fotografia!

    RăspundețiȘtergere
  2. Unele animale fac bani...sau aduc bani...
    Pe urmă, ai vrut să faci un panning la veveriţă, pacalind-o cu o alună? De ce e atâta zgomot în imagine?

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte reusita poza, felicitari!.
    Interesanta intersectia celor doua directii, cea de miscare a terenului si cea opusa, sugerata de blana veveritei.
    "Zgomotul de imagine" e parte din farmecul pozei, ca doar nu suntem la National Geographic.

    RăspundețiȘtergere

Orice comentariu va fi verificat de catre proprietarul blogului inainte de afisare pentru a elimina mesajele de publicitate. Asadar nu introduceti adrese URL ca vor fi respinse.
Pentru a putea lasa un comentariu trebuie sa aveti un cont Google. Daca nu aveti, nicio problema, se face in 3 minute.