sâmbătă, octombrie 28, 2006

70 de ani

Iulie 16, 2006 on 7:28 pm

O viata de om!

Totodată poate fi şi altceva. Mai exact, Institutul Francez din Bucureşti a împlinit 70 de ani, iar la această aniversare am avut parte de un concert pe măsură. În holul institutului într-un spaţiu foarte mic pentru numărul de spectatori dar şi pentru importanţa artiştilor prezenţi, am avut onoarea să ne capteze toată atenţia cu vibraţia corzilor de pian, maestrul Dan Grigore iar cu vibraţia corzilor vocale, soprana Mihaela Mingheraş.

O coincidenţă deosebită cu acest eveniment, n-a putut fi neglijată de către organizatori, ba din contră, a fost excelent evidenţiată printr-un alt recital. În acelaşi an cu înfiinţarea acestui institut la Bucureşti, a fost lansat şi primul album al celebrei Maria Tănase. Spre surpriza noastră a tuturor, am ascultat câteva din piesele celei care ne reprezintă în mare parte muzica tradiţională românească, cântate în limba franceză de către Nathalie Joly acompaniată fiind de un acordeonist tot francez.

De ce spun că m-au surprins cel puţin pe mine aceşti doi muzicieni?

Păi interesul altor popoare asupra României, ca ţară, e lesne de înţeles având în vedere potenţialul nostru multilateral în care oamenii de afaceri străini văd o sursă bună de profit, dar interesul asupra culturii noastre (în acest caz muzicale) demonstrează o mare importanţă a noastră ca oameni, de care trebuie să fim mândri. Cunoaştem toţi faptul că de fiecare dată când un român a ieşit în evidenţă cu ceva anume, ori pe plan artistic, dar mai ales pe plan ştiinţific, a fost repede înlocuit cu un străin care de multe ori a şi rămas în istorie.

Gata, va las sa vedeti pozele, deja am scris destul :)




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Orice comentariu va fi verificat de catre proprietarul blogului inainte de afisare pentru a elimina mesajele de publicitate. Asadar nu introduceti adrese URL ca vor fi respinse.
Pentru a putea lasa un comentariu trebuie sa aveti un cont Google. Daca nu aveti, nicio problema, se face in 3 minute.