marți, iunie 26, 2007

Babelfast

O premieră târgovişteană, un festival al artei teatrale condimentat cu spectacole de dans, concerte, carnaval şi jonglerii cu foc. În 5 zile, (13-17 iunie 2007) oraşul a fiert, a fost în febră continuă, a fost buricul Pământului, cel puţin din punctul nostru de vedere, al târgoviştenilor. Pe lângă impactul cultural artistic a avut loc şi un mare impact social, oraşul fiind "invadat" de oameni din toată lumea, atât artişti cât şi spectatori străini care au petrecut împreună cu noi momente de neuitat. O sărbătoare pentru spectatori dar o muncă imensă pentru artişti şi organizatori, teatrul Tony Bulandra condus de d-nul regizor Mihai Constantin RANIN, căruia trebuie să-i mulţumim cu speranţa că o să mai aibă o astfel de intenţie şi-n anii următori. Am fost şi eu, un semispectator pentru că n-am putut sta cu mâinile-n buzunar şi din acest motiv am ce să vă arăt acum.

Deschiderea a fost un spectacol de artificii şi unul de dansuri


O trupă foarte puţin cunoscută dar deosebită ca stil şi muzică. Trupa "Prezent" din Arad cântă o muzică ciudată la instrumente ciudate pe lângă cele clasice dar totul sună foarte bine.

Trupa Slang


"O vară fierbinte pe Iza" piesă de Mihai MĂNIUŢIU jucată pe scena teatrului Tony Bulandra de către actorii Teatrului Naţional din Cluj
Alte poze pot fi vazute şi pe Liternet aici

Concert de muzică bizantină în biserica Cetăţii Domneşti, susţinut de maestrul Alexandru MOROŞANU acompaniat la pian de prof. Tatiana MOROŞANU şi corul Appassionato dirijat de prof. Florin BADEA

Un recital vocal instrumental de excepţie susţinut de unul din fraţii noştri de peste Prut

Dansând Cazacioc


Trupa de blues a lui Mihai Godoroja, Mike and Blue Spirit

Maestrul muzicuţei onestul om (originar din Oneşti :)) Marcian PETRESCUÎn club Fiord, o piesă cu tentă ironică la societatea actuală românească, "Hamletule" (pupaţi-aş portofelu')

Tot în Fiord, o trupă de scoţieni au dat un spectacol de teatru şi muzică în stilul lor caracteristic


O trupă de teatru din Corea au jucat o piesă foarte abstractă numită "Hamlet". Cine-a fost acolo acum probabil bufneşte în râs dacă-şi aduce aminte de "întâmplări"

"Insula" piesă jucată la Casa Sindicatelor


Povestea porcului jucată de o trupă de teatru din Polonia, într-o variantă mai neobişnuită

Jonglerii cu foc realizate de un grup de francezi din Besancon, Les Fariboules

Cam atât, deşi n-am putut să fiu prezent la toate evenimentele, multitudinea lor a făcut să se suprapună în timp.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Orice comentariu va fi verificat de catre proprietarul blogului inainte de afisare pentru a elimina mesajele de publicitate. Asadar nu introduceti adrese URL ca vor fi respinse.
Pentru a putea lasa un comentariu trebuie sa aveti un cont Google. Daca nu aveti, nicio problema, se face in 3 minute.