vineri, iunie 01, 2007

Valori Europene

Iată încă un pas important în promovarea identităţii naţionale la nivel european realizată prin folclorul românesc.
Pe scurt, în seara de miercuri 30 mai, la Palatul Parlamentului în sala C.A. Rosetti a avut loc un al doilea concert al Orchestrei Naţionale de Folclor sub bagheta maestrului Gheorghe Zamfir, un eveniment care s-a intitulat generic "Valori Europene", aceasta pentru că, după cum ştiţi, de la 1 ianuarie valorile naţionale sunt şi europene. Şi pentru că în muzica folclorică pot spune că stăm cel mai bine dintre europeni la capitolul valori, organizatorul spectacolului a avut cea mai inspirată intenţie de a le reprezenta prin maestrul Gheorghe Zamfir.
Concertul a fost filmat, o să-l puteţi vedea pe canalele Televiziunii Române, nu ştiu când exact dar veţi vedea în program. Din nefericire pentru mulţi admiratori ai maestrului accesul s-a făcut doar pe bază de invitaţie, printre spectatori au fost oameni din toate domeniile, de la artişti celebrii la politicieni, nu vreau să-i enumăr aici pentru că importanţa evenimentului nu se datorează spectatorilor pe care i-a avut.
Mă opresc aici cu descrierea prin vorbe şi vă invit să vedeţi descrierea prin poze.
Vă prezint aici "singura formaţie de nai din Univers" ca să-l citez pe maestrul Gheorghe Zamfir.Doamna Nela Păvăloiu, preşedintele fundaţiei Valenţe Umane, organizatorul acestui eveniment.


După concert a urmat un mic dineu.


Aici am vrut să surprind atmosfera, din acest motiv n-am pus o poză cu oamenii stând pregătiţi pentru fotografiat.

5 comentarii:

 1. Multumesc lui Costin Nae care mi-a imprumutat pentru ceva timp un obiectiv Canon 70-200 f/2.8 L, fara de care nu puteam prinde cadrele de prim plan apropiat.

  RăspundețiȘtergere
 2. Foarte "graitoare" poze, iar ultima e superba, nu puteai surprinde mai bine momentul! :) Felicitari!

  RăspundețiȘtergere
 3. Felicitari!
  Esti un maestru!

  RăspundețiȘtergere
 4. Răspunsuri
  1. Nu stiu, cautati pe google. Eu nu mai am cartea lui de vizita si n-am tinut legatura

   Ștergere

Orice comentariu va fi verificat de catre proprietarul blogului inainte de afisare pentru a elimina mesajele de publicitate. Asadar nu introduceti adrese URL ca vor fi respinse.
Pentru a putea lasa un comentariu trebuie sa aveti un cont Google. Daca nu aveti, nicio problema, se face in 3 minute.