miercuri, iunie 27, 2007

Rupere de nori

Un subiect deja banal în ultima vreme deşi deloc de neglijat, schimbarea climei din ce în ce mai mult. Tot mai multe catastrofe naturale, fenomene din ce în ce mai accentuate în zone care acum 20 de ani erau foarte "liniştite" din acest punct de vedere. Cel puţin în zona mea, a oraşului Târgovişte clima s-a schimbat radical. Şi cel mai important lucru este că schimbarea e făcută de om, indirect dar de multe ori direct fiind cel mai grav aspect.
Ce vedeţi aici sunt fulgere, acestea au fost mereu dar furtuna dinaintea lor a fost unică şi n-am putut s-o imortalizez că zburam cu aparat cu tot (şi stau la 16m de sol :))





6 comentarii:

  1. Foarte reusite imaginile..trebuie sa pui si un articol despre cum poti imortaliza fulgerele :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Cladirea din imagini este liceul Carabella?

    RăspundețiȘtergere
  3. Faine poze ... am auzit si eu ce s-a intamplat ieri la Targoviste. Cica la cineva acasa i-a luat acoperisul si din cauza fulgerelor i s-au ars toate aparatele care erau in priza la acel moment

    RăspundețiȘtergere
  4. salut cowboy!
    fine poze...dar asteptam se pare cam mult sa ne spui cum poti "prinde" fulgerele...


    p.s. si in bucuresti a fost o furtuna puternica...

    RăspundețiȘtergere
  5. Am raspuns dar nu aici :)
    Nu e cine stie ce tehnica. Se monteaza aparatul pe trepied, telecomanda conectata, pozitia bulb (timp infinit), ISO 100 sau 200, f/5.6...f/8. Se deschide obturatorul si se asteapta 1...2 min "sa intre" fulgerele la senzor :). Daca se sta "la panda" atunci e nevoie de ISO 400 si f/2.8...f/4 si se declanseaza imediat cu fulgerul dupa care se inchide obturatorul.

    RăspundețiȘtergere

Orice comentariu va fi verificat de catre proprietarul blogului inainte de afisare pentru a elimina mesajele de publicitate. Asadar nu introduceti adrese URL ca vor fi respinse.
Pentru a putea lasa un comentariu trebuie sa aveti un cont Google. Daca nu aveti, nicio problema, se face in 3 minute.